2013-12-31 21:29:00

Sensommarminnen 2013

Så här i årets sista skälvande timmar sitter jag och ser tillbaka på en alldeles fantastisk sommar. Speciellt säsongens sista segling till favoritviken i slutet på augusti. När vi, hustrun Kirsti och jag, kom ner till hamnen, låg hela Hårsfjärden spegelblank. Vi kastade loss och gick för motor ut på Mysingen, där vi hissade segel. Vinden var fortsatt svag sydlig. Lite bättre vind fick vi på Gåstensfjärden. Alltid lika spännande, att runda udden och se om viken är upptagen. Kl. 15,30 firade vi seglen och gick in och förtöjde i Lilla Skogsviken. Det var mycket lågt vatten i viken efter en längre period med högtrycksväder. En underbart vacker kväll. Badade och grillade.

Efter en morgon med mycket moln, klarnade det upp till ännu en solig och vacker sensommardag med måttlig sydväst. Efter mitt morgondopp, satt jag bara och njöt av den vackra utsikten. När frukosten var avklarad, tvättade jag däck, överbyggnad och sittbrunn, medan Kirsti gick iland och försvann i blåbärsskogen. Efter mitt eftermiddagskaffe tog jag dagens andra dopp. Åter en skön kväll i Lilla Skogsviken och en vacker natt med en strålande stjärnhimmel.

Efter två underbara dagar i vår vackra skärgård, var det åter dags, att kasta loss och segla åter till hemmahamnen. Vi hade lite problem med att få rent ankaret, som var insnärjt i vattenväxter och lera.
Nu när 2013 går mot sitt slut, hoppas vi på, att få uppleva ännu en  solig och skön sommar 2014.

Skepparlasse