2010-10-06 14:35:00

Segelsommaren 2010

Nu återstår endast ett par dagar, innan Santina åter skall lyftas upp på land. Ännu en sommar har blommat ut och försvunnit, en sommar med varma sköna dagar och ljumma nätter. Årets och säsongens sista segling gick till favoritviken på Fjärdlång.
Den akterliga vinden var svag. Över Mysingen loggade vi inte mer än 2 knop, så vi blev nödsakade, att ta hjälp av "järngenuan", för att hinna fram, innan det blev mörkt.
Kl. 16 fällde vi ankaret och smög in till den välkända klippan och förtöjde. En underbart fridfull eftermiddag och kväll i viken. Det var endast den rikliga förekomsten av mygg, som irriterade. Vi blev tvungna, att stänga igen tidigt, för att förhindra, att myggen kom in i ruffen och störa nattsömnen.
En klar natt med månsken genom tallarnas kronor. +12 i vattnet lockade inte till morgondopp. En stilla dag i viken, endast ett svagt rassel i vassen, när någon vindkåre letade sig ner över talltopparna.
Det var bättre vind under hemseglingen. Måttlig sydväst gjorde att vi fick kryss över Gåstensfjärden mot Kullbäling. När vi rundat Kullbäling kunde vi falla av och sträcka för autopilot över Mysingen.

Skepparlasse