2008-10-09 13:39:00

Torrsättningen 2008

Torrsättningen betyder slutet för säsongens båtliv. Hösten har nu definitivt gjort sitt intåg med en riktig höststorm följt av klara och soliga dagar med frostnätter.
Santina låg avmastad och klar för torrsättning den 4 oktober. I den tidiga morgontimmen låg dimman tät men den lättade snabbt och solen, som steg upp bakom Muskö, jagade de sista dimstråken på flykten. Fjärden låg spegelblank, när Kirsti och jag "tuffade" den korta sjövägen till Söderby brygga, där kranbilen skulle möta upp. På exakt utsatt tid kom Benny med bilen och sakta och försiktigt lyftes Santina ur sitt "rätta element".
Nu står hon åter där under hängbjörken, som låter sina gula löv falla ner över däck och sittbrunn tills hon får ett skyddande presenningstak över sig.

Nu ligger hela den mörka delen av året framför oss, då man har gott om tid, att drömma och längta till ljusa vårkvällar,solglittrande fjärdar, blomdoftande syrener och solmogna smultron,
Segelbåten är frihetens instrument och trots, att det kostar lite mer för varje år, att spela på detta instrument, har man svårt för att sluta, för det är en helt underbar och fantastik känsla ja nästan euforisk när allting stämmer.
Skepparlasse