2007-09-04 12:17:00

Sommarsummarium 2007

Hösten är här ! Det är nu man skall skörda frukterna av sommarens svettiga slit med ogräs och snigelbekämpning, luckring, gallring och vattning. Sammanfattningsvis blev skörden väldigt klen. Av grönsaker kom endast morötter, rödbetor (bortschen är räddad) och grönkål upp. Inte en enda planta av brytbönor kom upp och de uppkomna grönkålsplantorna åt kålmaskarna upp.                                                                                                        

Sammanfattningen av sommarens seglingar är också kort. Den sammanlagda distansen är 173 sjömil eller distansminuter. Inga långseglingar har företagits p.g.a renovering av källarfönster på huset. Det har mest blivit dagsseglingar. Att vakna en tidig och solig sommarmorgon i någon naturhamn, innan besättningen eller folk i andra båtar har vaknat, tyst och försiktigt smyga iland och ta ett uppfriskande morgondopp och sedan ligga och soltorka på en solvarm klipphäll, hör till sommarens finaste upplevelser. Det har endast förekommit en enda gång i sommar.

En av sommarens höjdpunkter, förutom min 70-årsfest, var en kortare dagstur med båten till en ö, inte långt från hemmahamnen (7´) med min dotter May och hennes sambo Dan "Danne", en solig och varm dag i mitten på juli. Vi dukade upp ett rikligt sillbord i sittbrunnen med färskpotatis från egna landet och alla tillbehör. Det var fantastiskt gott.. Det var + 17 i vattnet, så jag passade även på att ta premiärdoppet för 2007.

Jag återkommer om höstens seglingar. Närmast står Kanonseglingen på programmet. SMHI har utlova kuling för seglingsdagen 8/9, så det lär bli spännande.